Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να κλαδεύονται οι αγγουριές; Φυσικά και πρέπει, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό!
Πως κλαδεύονται
Όταν η αγγουριά φτάσει γύρω στα 60 εκατοστά, κόβουμε από την κορφή της μερικούς πόντους. Προσοχή, 2 με 3 πόντοι είναι αρκετοί!! Μετά το κόψιμο θα βγάλει πλαϊνά κλαδιά, στα οποία θα δέσει και πολλούς καρπούς. Όταν αυτά μεγαλώσουν ξανά και φτάσουν περίπου το 1 μέτρο μπορείτε να τα κλαδέψετε ξανά. Το παραπάνω βίντεο είναι από το κτήμα μας, όπου οι δικές μας έχουν ήδη μεγαλώσει και εμείς συνεχίζουμε κατά καιρούς να κόβουμε τις κορυφές.
Μπορεί να εφαρμοστεί ο ίδιος τρόπος κλαδεματος και σε ανναριχώμενη πεπόνια;
Γεια σας, όπως κλαδεύουμε τα αγγούρια μπορούμε να κλαδέψουμε και την πεπονιά.
Χαίρετε μόλις αγόρασα σήμερα δύο ωραιότατες αγγουριές οι οποίες ήτανε εμβολιασμένες και δυστυχώς Μόλις την έβγαλα από τη σακούλα για να τη μεταφυτέψω έσπασε αρκετά χαμηλά δηλαδή από το χώμα της που ήταν στο κυπελλάκι πρέπει να έχουν μείνει 5cm πιστεύετε ότι αυτή θα αρχίσει να μεγαλώνει ξανά η έγινε ζημιά και δεν έχει νόημα να την κρατήσω;
Αν έχει κοπεί από τον κορμό το φυτό, θα είναι δύσκολο να επιβιώσει.