Ask

Οι εγκαταστάσεις μας

Το Γραφείο (Γλυφάδα)

Γραφείο
Στο γραφείο γίνονται όλες οι δουλειές που δεν έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή. Ξοδεύοντας πολλές ώρες κάθε μέρα εδώ αναβαθμίζουμε τη σελίδα μας, αναλύουμε στατιστικά και πολλά πολλά ακόμα! (Εντάξει μερικές φορές χαλαρώνουμε φτιάχνοντας LEGO®)

Το Κτήμα (Καλύβια Θορικού)

Εδώ ασχολούμαστε με την παραγωγή αλλά και την διεκπεραίωση παραγγελιών. Φυσικά όλοι μας οι υπολογιστές είναι φορητοί, έτσι όταν το επιτρέπει ο καιρός να μπορούμε να κάνουμε δουλειά κάτω από τη σκιά των δέντρων στο κτήμα παρέα με τα σκυλιά μας!

Εξωτερικοί χώροι

Εγκαταστάσεις
Όλη μας η φιλοσοφία στην παραγωγή βιολογικών φυτών εκτός από το θέμα της μη χρήσης χημικών στηρίζεται στο ότι τα φυτά πρέπει να μεγαλώνουν σε φυσιολογικές συνθήκες για την εποχή και όχι μέσα σε θερμοκήπια με υψηλές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό τα φυτά μας μεγαλώνουν στου εξωτερικούς χώρους όπου έξυπνες κατασκευές τα σκιάζουν όταν χρειάζεται, εκμεταλλεύοντας έτσι τον πανέμορφο ήλιο της Ελλάδας 100%

Σπορείο

Μηχανή
Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα κάνει εφικτή την παραγωγή χιλιάδων φυτών!

Ψυχρά θερμοκήπια

Αν και τα φυτά μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της παραμονής τους στο κτήμα μας σε εξωτερικούς χώρους, τις πρώτες ημέρες της ζωής του λόγω ευαισθησίας φιλοξενούνται μέσα στα ψυχρά θερμοκήπιά μας ώστε να προφυλαχθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πότισμα

Στην Olyplant.gr πιστεύουμε ότι το πότισμα είναι από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας για ένα υγιές φυτό. Όταν δεν ρίχνεις χημικά για να καταπολεμήσεις τις ασθένειες εύκολα και χωρίς κόπο, πρέπει να προσέχεις και να φροντίζεις κάθε φυτό ξεχωριστά σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το νερό που χρησιμοποιούμε ελέγχεται κάθε χρόνο από εργαστήριο, ενώ επιπρόσθετα πριν από τη χρήση του αποθηκεύεται σε δεξαμενές και με τη βοήθεια αεροσυμπιεστή αερίζεται ώστε να έχει τη σωστή αναλογία οξυγόνου ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Πυρόσβεση

Σε όλους τους χώρους του κτήματος με μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί πυροσβεστήρες, ενώ παράλληλα μιας και η τοποθεσία του κτήματος είναι κοντά σε πυκνή βλάστηση, περιμετρικά της περίφραξης έχουμε εγκαταστήσει μάνικες που προμηθεύονται νερό από αυτόνομο σύστημα.

Δυστυχώς το καλοκαίρι του 2014 το χρησιμοποιήσαμε κιόλας μιας και κάποιος ασυνείδητος οδηγός πέταξε το τσιγάρο του με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ακριβώς δίπλα μας. Επιπρόσθετα εδώ και χρόνια έχουμε προμηθευτεί αντλία και δεξαμενή που μπαίνει στο φορτηγό μας και σε περίπτωση πυρκαγιάς το καλοκαίρι πάμε και βοηθάμε εθελοντικά στην πυρόσβεση!

Περιβόλι

περιβόλι

Μπορεί αυτό το κομμάτι του κτήματος να μην παίζει άμεσο ρόλο στην παραγωγή των φυτών αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Olyplant.gr! Και αυτό γιατί εκεί δοκιμάζουμε νέες ποικιλίες, εκεί χαλαρώνουμε και από εκεί συνήθως προέρχονται οι περισσότερες φωτογραφίες μας!
Διαβάστε περισσότερα για το περιβόλι μας εδώ!