Πιπεριά καυτερή (Cayenna) | Γλάστρα

4,40

Διάθεση:
Άνοιξη, Καλοκαίρι
Συσκευασία:
Διάρκεια ζωής:
Διετές

Εξαντλημένο

Περιγραφή

H ποικιλία…

Η πιπεριά αυτή είναι η πιο γνωστή ποικιλία καυτερής πιπεριάς. Έχει μεγάλη παραγωγή σε καρπούς οι οποίοι είναι στενόμακρη σε σχήμα και κοκκινίζουν σχεδόν αμέσως αφού εμφανιστούν στο φυτό.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε το δικό σας πιπέρι καγιέν μπορείτε να τις κόψετε και να τις αποξηράνετε ώστε να έχετε για όλο το χειμώνα μυρωδάτο πιπέρι για τα φαγητά σας. Αν από την άλλη θέλετε να την χρησιμοποιήσετε φρέσκια κατευθείαν στην κουζίνα σας, το πλούσιο άρωμά της και η γεύση της θα δώσει στα φαγητά σας μια πικάντικη νότα.

Σαν φυτό πολύ παραγωγικό και ανθεκτικό μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα.

Είστε εντός Αττικής;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λειτουργεί για αποστολές ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε περιοχές, που δεν έχουμε συνεργαζόμενο κατάστημα!

Όλη η γεύση, χωρίς καθόλου κόπο!

Όλα μας τα βιολογικά φυτά στη γλάστρα 2 λίτρων είναι έτοιμα για συγκομιδή, από το πρώτο λεπτό! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας λαχανικά και αρωματικά στην κουζίνα σας, φρέσκα και αγνά.

Έτοιμα για κατανάλωση από το πρώτο λεπτό
Δεν θέλουν μεταφύτευση σε άλλη γλάστρα
Μπορείτε να κόψετε ξανά και ξανά
Θέλουν μόνο πότισμα
Παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα
Τρομερή γεύση & άρωμα

Οδηγίες συντήρησης:

 

Γλάστρα

Η πιπεριά σε αυτή τη συσκευασία δεν θέλει μεταφύτευση και μπορείτε να την αφήσετε στην ίδια γλάστρα στο μπαλκόνι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θέση στο μπαλκόνι

Σαν φυτό η πιπεριά αγαπάει τις ηλιόλουστες θέσεις και καλό είναι να τοποθετείται σε προστατευμένη θέση από τον δυνατό αέρα. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ, καλό θα ήταν να την βάλετε σε ημισκιερή θέση.

Πότισμα

Το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες όταν η γλάστρα έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το βάρος που θα έχει η γλάστρα καθώς θα είναι πάρα πολύ ελαφριά. Το πόσο συχνά θα ποτίζετε εξαρτάται από τον καιρό αλλά και από τη θέση που έχετε το φυτό στο μπαλκόνι σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες αν την έχετε στον ήλιο μπορεί να χρειάζεται μέχρι και 2 φορές πότισμα την ημέρα .

Λίπανση

Όλα τα φυτά μας είναι εμπλουτισμένα με κομπόστ από γεωσκώληκες, αν όμως θέλετε μπορείτε να τα βοηθήσετε προσθέτοντας βιολογικό λίπασμα όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν.

Φυτοπροστασία

Η πιπεριά δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα σαν φυτό. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η προσβολή από έντομα όπως για παράδειγμα η μελίγκρα. Αν παρατηρήσετε πολλά μικρά έντομα στο κέντρο του φυτού ή κάτω από τα φύλλα τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γεωπονικό κατάστημα της περιοχής σας ώστε να βρείτε ένα βιολογικό σκεύασμα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συγκομιδή

Απλά κόψτε και απολαύστε τις πιπεριές σας! Το φυτό θα παράγει συνεχόμενα για αρκετό καιρό ακόμα.

 

 

compost Bee Friendly