Πιπεριά καυτερή (Habanero) | Γλάστρα

5,40

Διάθεση:
Καλοκαίρι
Συσκευασία:
Διάρκεια ζωής:
Διετές

Εξαντλημένο

Περιγραφή

H ποικιλία…

Αν σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές, τότε αυτή η ποικιλία είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να καείτε!
Πρόκειται για μια ποικιλία που φτάνει μέχρι τις 350.000 μονάδες στην κλίμακα Scoville κάτι που την κάνει πιπεριά για τους πολύ τολμηρούς.

Σαν φυτό έχει μεγάλη παραγωγή, ενώ η μόνη ιδιαιτερότητα που έχει σαν ποικιλία είναι πως αγαπάει πολύ τη ζέστη και για αυτό στην Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο το καλοκαίρι και όχι πιο νωρίς όπως άλλες πιπεριές.

Είστε εντός Αττικής;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λειτουργεί για αποστολές ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε περιοχές, που δεν έχουμε συνεργαζόμενο κατάστημα!

Όλη η γεύση, χωρίς καθόλου κόπο!

Όλα μας τα βιολογικά φυτά στη γλάστρα 2 λίτρων είναι έτοιμα για συγκομιδή, από το πρώτο λεπτό! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας λαχανικά και αρωματικά στην κουζίνα σας, φρέσκα και αγνά.

Έτοιμα για κατανάλωση από το πρώτο λεπτό
Δεν θέλουν μεταφύτευση σε άλλη γλάστρα
Μπορείτε να κόψετε ξανά και ξανά
Θέλουν μόνο πότισμα
Παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα
Τρομερή γεύση & άρωμα

Οδηγίες συντήρησης:

 

Γλάστρα

Η πιπεριά σε αυτή τη συσκευασία δεν θέλει μεταφύτευση και μπορείτε να την αφήσετε στην ίδια γλάστρα στο μπαλκόνι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θέση στο μπαλκόνι

Σαν φυτό η πιπεριά αγαπάει τις ηλιόλουστες θέσεις και καλό είναι να τοποθετείται σε προστατευμένη θέση από τον δυνατό αέρα. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ, καλό θα ήταν να την βάλετε σε ημισκιερή θέση.

Πότισμα

Το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες όταν η γλάστρα έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το βάρος που θα έχει η γλάστρα καθώς θα είναι πάρα πολύ ελαφριά. Το πόσο συχνά θα ποτίζετε εξαρτάται από τον καιρό αλλά και από τη θέση που έχετε το φυτό στο μπαλκόνι σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες αν την έχετε στον ήλιο μπορεί να χρειάζεται μέχρι και 2 φορές πότισμα την ημέρα .

Λίπανση

Όλα τα φυτά μας είναι εμπλουτισμένα με κομπόστ από γεωσκώληκες, αν όμως θέλετε μπορείτε να τα βοηθήσετε προσθέτοντας βιολογικό λίπασμα όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν.

Φυτοπροστασία

Η πιπεριά δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα σαν φυτό. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η προσβολή από έντομα όπως για παράδειγμα η μελίγκρα. Αν παρατηρήσετε πολλά μικρά έντομα στο κέντρο του φυτού ή κάτω από τα φύλλα τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γεωπονικό κατάστημα της περιοχής σας ώστε να βρείτε ένα βιολογικό σκεύασμα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συγκομιδή

Απλά κόψτε και απολαύστε τις πιπεριές σας! Το φυτό θα παράγει συνεχόμενα για αρκετό καιρό ακόμα.

 

 

compost Bee Friendly