Δυόσμος | Γλάστρα

4,40

Διάθεση:
Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
Συσκευασία:
Διάρκεια ζωής:
Πολυετές
Λατινική ονομασία:
Mentha Spicata

Εξαντλημένο

Περιγραφή

H ποικιλία…

Το γνωστό αρωματικό φυτό που θα δώσει στα φαγητά και στα ποτά σας μια δροσερή πινελιά. Σαν φυτό παραγάγει πολλά φύλλα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή για να έχετε τον δικό σας αγνό δυόσμο στην κουζίνα σας χωρίς κόπο!

Είστε εντός Αττικής;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λειτουργεί για αποστολές ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε περιοχές, που δεν έχουμε συνεργαζόμενο κατάστημα!

Όλη η γεύση, χωρίς καθόλου κόπο!

Όλα μας τα βιολογικά φυτά στη γλάστρα 2 λίτρων είναι έτοιμα για συγκομιδή, από το πρώτο λεπτό! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας λαχανικά και αρωματικά στην κουζίνα σας, φρέσκα και αγνά.

Έτοιμα για κατανάλωση από το πρώτο λεπτό
Δεν θέλουν μεταφύτευση σε άλλη γλάστρα
Μπορείτε να κόψετε ξανά και ξανά
Θέλουν μόνο πότισμα
Παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα
Τρομερή γεύση & άρωμα

Οδηγίες συντήρησης:

 

Γλάστρα

Ο δυόσμος σε αυτή τη συσκευασία δεν θέλει μεταφύτευση και μπορείτε να τον αφήσετε στην ίδια γλάστρα στο μπαλκόνι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θέση στο μπαλκόνι

Σαν φυτό ο δυόσμος αγαπάει τις σκιερές θέσεις. Αν και δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον αέρα καλό θα ήταν να τον έχετε σε μια θέση που να προστατεύεται.

Πότισμα

Το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες όταν η γλάστρα έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το βάρος που θα έχει η γλάστρα καθώς θα είναι πάρα πολύ ελαφριά. Το πόσο συχνά θα ποτίζετε εξαρτάται από τον καιρό αλλά και από τη θέση που έχετε το φυτό στο μπαλκόνι σας. Ο δυόσμος αγαπάει πολύ το νερό και για αυτό καλό θα είναι τους καλοκαιρινούς μήνες να τον ποτίζετε πολύ.

Λίπανση

Όλα τα φυτά μας είναι εμπλουτισμένα με κομπόστ από γεωσκώληκες, αν όμως θέλετε μπορείτε να τα βοηθήσετε προσθέτοντας βιολογικό λίπασμα όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν.

Φυτοπροστασία

Ο δυόσμος δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα σαν φυτό. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει έντονο πρόβλημα στο φυτό είναι η σκωρίαση που παρουσιάζεται επάνω στα φύλλα του σαν καφέ κηλίδες. Αν δείτε τέτοια συμπτώματα τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γεωπονικό κατάστημα της περιοχής σας ώστε να βρείτε ένα βιολογικό σκεύασμα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συγκομιδή

Απλά κόψτε και απολαύστε! Το φυτό θα παράγει συνεχόμενα για αρκετό καιρό ακόμα. Καλό θα είναι να κάνετε συγκομιδή ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μπορεί ο δυόσμο να βγάζει συνέχεια νέα τρυφερά φύλλα.

 

 

compost Bee Friendly