Τοματάκι | Γλάστρα

4,40

Διάθεση:
Άνοιξη, Καλοκαίρι
Συσκευασία:
Διάρκεια ζωής:
Μονοετές

Εξαντλημένο

Περιγραφή

H ποικιλία…

Το τοματάκι αυτό, είναι μια παραδοσιακή ποικιλία που ψάχναμε να βρούμε πάρα πολύ καιρό, καθώς είναι ιδανικό για να μπορεί να παράγει πολλούς και νόστιμους καρπούς, χωρίς να πρέπει να μεταφυτευτεί σε μεγαλύτερη γλάστρα. Οι καρποί του έχουν έντονο κόκκινο χρώμα όταν είναι ώριμοι και γίνονται περίπου σαν ένα μεγάλο κεράσι. Μπορείτε να κόψετε και να φάτε κατευθείαν τα τοματάκια από το φυτό σαν μία υγιεινή και φρέσκια λιχουδιά.

Είστε εντός Αττικής;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λειτουργεί για αποστολές ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε περιοχές, που δεν έχουμε συνεργαζόμενο κατάστημα!

Όλη η γεύση, χωρίς καθόλου κόπο!

Όλα μας τα βιολογικά φυτά στη γλάστρα 2 λίτρων είναι έτοιμα για συγκομιδή, από το πρώτο λεπτό! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας λαχανικά και αρωματικά στην κουζίνα σας, φρέσκα και αγνά.

Έτοιμα για κατανάλωση από το πρώτο λεπτό
Δεν θέλουν μεταφύτευση σε άλλη γλάστρα
Μπορείτε να κόψετε ξανά και ξανά
Θέλουν μόνο πότισμα
Παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα
Τρομερή γεύση & άρωμα

Οδηγίες συντήρησης:

 

Γλάστρα

Η τομάτα σε αυτή τη συσκευασία δεν θέλει μεταφύτευση και μπορείτε να την αφήσετε στην ίδια γλάστρα στο μπαλκόνι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θέση στο μπαλκόνι

Η τομάτα γενικά αγαπάει τον ήλιο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την καίει όλη την ημέρα. Καλό θα είναι να την έχετε σε μία θέση που τις μεσημεριανές ώρες να σκιάζεται ώστε να μην τις προκαλέσετε εγκαύματα στα φύλλα ή στους καρπούς.

Πότισμα

Το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες όταν η γλάστρα έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το βάρος που θα έχει η γλάστρα καθώς θα είναι πάρα πολύ ελαφριά. Το πόσο συχνά θα ποτίζετε εξαρτάται από τον καιρό αλλά και από τη θέση που έχετε το φυτό στο μπαλκόνι σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες αν την έχετε στον ήλιο μπορεί να χρειάζεται μέχρι και 2 φορές πότισμα την ημέρα .

Λίπανση

Αν και τα φυτά μας είναι εμπλουτισμένα με κομπόστ από γεωσκώληκες, αν θέλετε μπορείτε να τα βοηθήσετε προσθέτοντας βιολογικό λίπασμα όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν.

Φυτοπροστασία

Η τομάτα γενικά έχει αρκετούς εχθρούς, αν παρατηρήσετε περίεργα σημάδια στα φύλλα ή στους καρπούς του φυτού τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γεωπονικό κατάστημα της περιοχής σας ώστε να βρείτε ένα βιολογικό σκεύασμα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συγκομιδή

Αφού κόψετε τα τοματάκια που έχουν κοκκινίσει, μετά μπορείτε να κλαδέψετε αρκετά το φυτό για να δυναμώσει και να ξαναβγάλει νέους καρπούς.

Αν τα τοματάκια σας σκάνε καλό θα είναι να ελαττώσετε το πότισμα καθώς αυτό είναι σημάδι ότι έχουν πάρα πολύ νερό.

 

 

compost Bee Friendly