Υλικά

  1. Γλυκές πιπεριές ( 5 με 6)
  2. Kale 
  3. Ρόκα 
  4. Κινόα (70 γρ.)
  5. Κάπαρη
  6. Κολοκυθόσπορος (50 γρ)
  7. Αλάτι και πιπέρι
  8. Ξίδι βαλσάμικο (50 γρ.)
  9. Αγαύη ή μέλι
  10. Τυρί από αμύγδαλα ή άλλο όπως ανθότυρο.

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας το επάνω μέρος του καρπού και τους σπόρους, κατόπιν τις γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και τις βάζουμε στην άκρη. Μετά κόβουμε την κάπαρη σε μικρές ροδέλες και συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας το kale και τη ρόκα. Καβουρδίζουμε ελαφρώς τον κολοκυθόσπορο με μεγάλη προσοχή για να μη μας καεί και βράζουμε την κινόα για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια βράζουμε το ξίδι για περίπου τρία λεπτά και αφού βράσει προσθέτουμε την αγαύη ή αντίστοιχα το μέλι. Καλό είναι να δοκιμάζουμε συνεχόμενα πόσο γλυκό έχει γίνει το dressing για να μην το παρακάνουμε. Αφού έχουμε ολοκληρώσει όλα τα προηγούμενα, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε τις γεμιστές πιπεριές και σερβίρουμε.

Η πιπεριά

Η πιπεριά αυτή που ξεκινάει να κυκλοφορεί για πρώτη φορά από εμάς αυτή την εβδομάδα είναι μια πολύ ξεχωριστή ποικιλία. Αν και το όνομά της είναι ξένο “lunchbox” και ουσιαστικά προέρχεται από το εξωτερικό, είναι μια ποικιλία που δοκιμάζουμε τα τελευταία 2 χρόνια και παράγουμε τους δικούς μας σπόρους. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι σπόροι μας είναι εγκληματισμένοι στον ελληνικό καιρό και θα έχουμε δυνατά αλλά και εύγευστα φυτά.

Θα σας κρατήσει μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα, ενώ θα παράγει συνεχόμενα νέους καρπούς που με την φρουτώδη γεύση τους θα σας ξετρελάνουν!

Φυτά στο βίντεο

Kale

Διάθεση:
Χειμώνας, Άνοιξη, Φθινόπωρο
Συσκευασία:
Διάρκεια ζωής:
Μονοετες

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment