Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να κλαδεύονται οι αγγουριές; Φυσικά και πρέπει, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό!
Πως κλαδεύονται
Όταν η αγγουριά φτάσει γύρω στα 60 εκατοστά, κόβουμε από την κορφή της μερικούς πόντους. Προσοχή, 2 με 3 πόντοι είναι αρκετοί!! Μετά το κόψιμο θα βγάλει πλαϊνά κλαδιά, στα οποία θα δέσει και πολλούς καρπούς. Όταν αυτά μεγαλώσουν ξανά και φτάσουν περίπου το 1 μέτρο μπορείτε να τα κλαδέψετε ξανά. Το παραπάνω βίντεο είναι από το κτήμα μας, όπου οι δικές μας έχουν ήδη μεγαλώσει και εμείς συνεχίζουμε κατά καιρούς να κόβουμε τις κορυφές.
Μπορεί να εφαρμοστεί ο ίδιος τρόπος κλαδεματος και σε ανναριχώμενη πεπόνια;
Γεια σας, όπως κλαδεύουμε τα αγγούρια μπορούμε να κλαδέψουμε και την πεπονιά.