Κουραστήκατε να σπαταλάτε ώρες πλένοντας και καθαρίζοντας το σπανάκι πριν το μαγειρέψετε; Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας ένα κόλπο για να γλυτώσετε ώρες από το καθάρισμα και το πλύσιμο όταν μαζεύετε σπανάκι από τον κήπο σας.
Θέλει τρόπο, όχι κόπο!
Το κόλπο για να γλιτώνετε ώρες από το καθάρισμα και το πλύσιμο όταν μαζεύετε σπανάκι από τον κήπο σας είναι να κόβετε τα φύλλα από το σπανάκι και να μην ξεριζώνετε όλο το φυτό!
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε τρία πράγματα:
Πρώτον κόβοντας τα περιμετρικά φύλλα που σας ενδιαφέρουν και είναι έτοιμα με ένα ψαλίδι ή με μία ψαλίδα, η όλη διαδικασία της συγκομιδής γίνεται πολύ πιο εύκολα και απλά.
Δεύτερον χρειάζονται μόνο ελαφρύ πλύσιμο και τίποτα παραπάνω. Την διαλογή την έχετε κάνει ήδη από την ώρα που τα κόβατε.
Τρίτον και πολύ σημαντικό, είναι ότι ρίχνετε το κόστος παραγωγής, γιατί δεν ξεριζώνετε όλο το φυτό! Έτσι το φυτό θα βγάλει πάλι φύλλα και εσείς θα κόψετε ξανά και ξανά. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, κάθε φορά που κάνετε συγκομιδή να χαλάτε εκ νέου χρήματα για καινούργιο σπανάκι, είτε αυτό είναι φυτό, είτε σπόρος.