Περιγραφή
H ποικιλία…
Ο άνηθος εκτός του ότι αρωματίζει τα φαγητά, βοηθάει και στην πέψη τους. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία, καθώς και στην παρασκευή ποτών.
Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν άρωμα από τα άνθη του και με τους σπόρους του αρωμάτιζαν το κρασί. Το αφέψημα των σπόρων του έχει διουρητικές, χωνευτικές και ορεκτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές, ιδιαίτερα κολικούς μικρών παιδιών και εμετό. Επίσης το μάσημα ωμού άνηθου καταπολεμά την κακοσμία του στόματος.
Τα φυτά μας ξεχωρίζουν…
Παράγουμε τα βιολογικά μας φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες που έχουμε συλλέξει με τα χρόνια, αλλά και από απλές ποικιλίες που πραγματικά αξίζουν.
Τα φυτά μας παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα ή άλλα επικίνδυνα χημικά, στο κτήμα μας στα Καλύβια Αττικής. Επίσης, το χώμα τους είναι εμπλουτισμένο με κομπόστ από γεωσκώληκες, το οποίο παρέχει στα φυτά όσα χρειάζονται για να είναι υγιή και δυνατά!
Όλα μας τα φυτά είναι μεγαλωμένα σε συνθήκες εποχής, καθώς μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους κάτω από τον πανέμορφο ελληνικό ήλιο και όχι σε θερμαινόμενα θερμοκήπια. Με αυτό τον τρόπο έχουμε δυνατά και ψημένα φυτά…
Όλη η διαδικασία παραγωγής πιστοποιείται από τον Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ. Με αυτόν τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα βιολογικά μας σπορόφυτα δεν είναι βιολογικά μόνο στα λόγια!